Houten vloeren voor in de horeca

Houten vloeren in de Horeca; U komt ze overal tegen! Denk aan dat sfeervolle bruine café met die prachtige donkere doorleefde planken of een sjiek restaurant met een prachtige houten visgraat vloer. Een echte houten vloer geeft een warme, gezellige sfeer mee aan de betreffende ruimte. Precies wat men wil in de horeca.

Naast dat horeca vloeren er mooi en sfeervol uit moeten zien worden er vooral zware eisen gesteld aan onderhoud, slijtvastheid en de afwerking van de vloer. Wanneer u voor een houten vloer kiest raden wij u daarom aan om er een slijtvaste- en onderhoudsarme olielaag op aan te (laten) brengen. Zo kan uw vloer net iets beter tegen een “stootje” en blijft hij langer mooi!

Duoplank vloeren en Tilja systeemvloeren

Hout is zonder twijfel één van de allermooiste natuurproducten. Elke plank is uniek. Kenmerk van dit natuurproduct is dat het reageert op het klimaat. Het kan dus uitzetten of krimpen. Dat geldt echter nauwelijks voor de unieke Tilja en duoplank vloeren.

Dankzij zijn ingenieuze gelaagdheid zijn Tilja en duoplank vloeren nagenoeg niet onderhevig aan veranderingen in de omgeving. Een Tilja en duoplank vloer blijft zoals hij gelegd is en werkt nauwelijks. Zo zorgeloos kan uw nieuwe houten vloer dus zijn.

Tilja vloeren en duoplanken zijn uiterst gebruiksvriendelijke vloeren. De vloer kan door ons gelegd worden, maar ook gewoon door uzelf. Uw vloer wordt niet ontsiert door spijkers en er treedt geen kleurverschil meer op door gestopte spijkergaatjes. Voor uw gemak bestaat er de mogelijkheid om op uw verzoek de vloerdelen al in onze werkplaats af te werken. Zo is de vloer na plaatsing direct beloopbaar!

Ruim assortiment duoplanken

In onze zaak aan de Icarus 17 in Heerenveen en via onze webwinkel bieden wij u een zeer ruim en voordelig assortiment duoplanken aan. Voor het gemak kunt u kiezen uit een selectie kant en klare duoplanken. Maar mocht de vloer die u in gedachten had hier nou niet bij te zitten. dan is dat ook helemaal geen probleem.

Het mooie van onze duoplanken is dat ze geheel naar eigen smaak af te werken zijn. Elke vloer is dus maatwerk. U kiest zelf de houtsoort, het patroon en de afwerking. Hierdoor zijn de mogelijkheden oneindig.

Zo heeft u keus uit allerlei kleuren olie of lak die wij vervolgens voor u in onze werkplaats op uw nieuwe vloer kunnen aanbrengen. Ook zijn er verschillende bewerkingen mogelijk zoals; roken, branden, bezagen, borstelen, verouderen, schuren en beitsen. Op deze manier krijgt u een unieke vloer geheel naar eigen smaak gemaakt. Dus bent u op zoek naar een houten vloer, parketvloer of een planken vloer dan kunnen wij u zeker van dienst zijn

Nieuwsgierig geworden? In onze toonzaal in Heerenveen laten wij ons gehele assortiment duoplanken zien op groot formaat stalen van 60 x 200 cm. Door deze manier van presenteren kunt u op een juiste wijze de selecties en houtsoorten beoordelen. Daarnaast bieden wij ook houten vloeren van verschillende merken waaronder Lieverdink, Veno, Solidfloor, Kährs, Flamingo, Combiwood, DiLegno en Royal Dutch Floors

Europees eiken van Nederlandse kwaliteit.

Al onze Europees eiken duoplanken worden als halffabricaat geproduceerd in Nederland. Dit heeft als groot voordeel ten opzichte van eiken duoplanken uit bijvoorbeeld China, Polen of Rusland dat het eiken “gewend” is aan de hier heersende relatieve luchtvochtigheid en daardoor weinig tot geen werking zal vertonen.

De multiplex onderlaag bestaat uit maximaal 12 lagen kruislings verlijmd berken. Hoe meer lagen hoe stabieler uw vloer. Het gehele productieproces wordt door ons intensief begeleidt waardoor we met een gerust hart maar liefst 20 jaar garantie op onze duoplanken kunnen geven!

In tegenstelling tot andere aanbieders zijn onze duoplanken altijd voorzien van een veer-en-groef verbinding rondom. De lengte is nagenoeg altijd 240 cm waarvan 10 % korter mag zijn. Door deze maatvoering ontstaat er een rustig en ruimtelijk beeld en vertoont uw vloer weinig kopse kanten.

Houten vloeren leverbaar tot maar liefst 40 cm

Elkwood  kan zijn Tilja en duoplank vloeren leveren tot en met een breedte van 40 cm en 18 cm voor de duoplank visgraatvloeren.

Standaard is uw vloer voorzien van een vellingkant langs de zijkant van de delen. Uw Tilja vloer en duoplank vloer kan, voor een robuuster uiterlijk, prachtig verouderd worden. De toplaag kan geleverd worden in diverse houtsoorten en is 3, 4 of 5 mm dik. Deze toplaag is massief, dus gemaakt van één geheel en niet opgebouwd uit meerdere stukken hout. Dat betekent een hoge kwaliteit en langere levensduur.

Houten vloeren en vloerverwarming

Het Tilja /duoplank meerlaags vloersysteem kan uitstekend worden toegepast in een situatie waarbij vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert. Om voldoende rendement te verkrijgen van uw vloerverwarming, dienen de vloerdelen rechtstreeks verlijmd te worden op de ondervloer. Een Tilja / duoplank vloer geeft bij deze legwijze een warmte weerstand van 0,12 W/m²/K voor de Tilja/ duoplank vloer met een massieve bovenlaag van 4 mm en een warmte weerstand van 0,10 W/m²/K voor de Tilja/ duoplank vloer met een massieve bovenlaag van 3 mm.

Met deze waarde kan uw verwarmingsinstallateur exact berekenen of uw systeem daadwerkelijk voldoende capaciteit heeft om uw woning naar behoren te verwarmen. Overigens neemt Elkwood in de meeste gevallen contact op met uw installateur om de werkwijzen op elkaar af te stemmen.

Belangrijk om te weten is dat niet iedere houten toplaag geschikt is voor vloerverwarming toepassingen. Door het gebruik van populierenhout als achterlagen, een technisch gezien mindere kwaliteit multiplex, en een niet geperste maar warme verlijming van het hardhout op het multiplex is dit type duoplank niet geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Laat u door ons voorlichten over de mogelijkheden.

Meer informatie over houten vloeren op vloerverwarming leest u op de website van vloerverwarming en parket.
Daarnaast treft u hier een brochure met meer informatie over houten vloeren op vloerverwarming.

vloerverwarming en parket

Horeca Vloeren Nederland is onafhankelijk vloeradvies

Door onze persoonlijke aandacht en vakkundige parketteurs haalt u een prachtige vloer in huis. Graag komen wij bij u langs voor een gedegen advies. Van al onze vloeren zijn grote stalen beschikbaar zodat u in de betreffende ruimte een goede keuze kunt maken. Onafhankelijk en persoonlijk advies is een vanzelfsprekende service van Elkwood.

keyboard_arrow_up