Ambachtelijke visgraat vloeren

Ook als Horecavloer zijn visgraat vloeren prima mogelijk. Visgraat vloeren zijn helemaal terug van weggeweest. U komt ze tegenwoordig dan ook in allerlei soorten inrichtingen tegen. Waar het vroeger vooral in een klassiek interieur gelegd werd. Treft u het tegenwoordig ook vaak in strakke moderne inrichtingen aan. Deze mooie ambachtelijke traditionele patroon vloeren worden al eeuwen gelegd.

Elkwood is gespecialiseerd in ambachtelijke visgraat vloeren. Wij kunnen het in elke gewenste uitstraling leveren. Zo is het verkrijgbaar in wel 40 verschillende houtsoorten en kan het afgewerkt worden met olie voor een matte uitstraling of lak voor een glanzend resultaat en dat in kleur of transparant.

Een trendy discotheek heeft een andere vloer nodig dan een Ierse pub. Ook een Argentijns restaurant zal voor een andere vloer kiezen als een haute-cuisine restaurant. Allemaal vragen ze een aparte benadering. Kortom: Horeca vloeren dienen aan te sluiten bij de sfeer en uitstraling van het bedrijf. Elkwood begrijpt dit als geen ander en levert maatwerk tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Horeca vloeren moeten er niet alleen mooi uitzien. Er worden vooral zware eisen gesteld aan onderhoud, slijtvastheid en de afwerking van de vloer. Daar hebben wij rekening mee gehouden.

Visgraat vloeren geheel naar smaak gemaakt

Naast onze kant en klare visgraat vloeren bieden wij ook de mogelijkheid om visgraat vloeren geheel naar uw smaak te maken. Zo is er voor ieder wat wils.

In onze werkplaats kunnen wij verschillende bewerkingen voor u aanbrengen zoals o.a. roken, branden, schaven, borstelen, bezagen en beitsen. Op deze manier creëren wij een vloer geheel naar uw wens gemaakt. Daarna kunnen wij uw vloer ter plaatse afwerken met een olie of een lak transparant of in kleur. Op deze manier is bijna alles mogelijk.

Dus als u ergens een vloer gezien heeft die u wel wat lijkt en wij hebben hem niet tussen onze kant en klare vloeren staan dan kunnen wij hem alsnog misschien voor u maken.

Ook bieden wij vele mogelijkheden in lengte en breedte maten. Dit is namelijk erg bepalend voor het uiterlijk van uw vloer. Bovendien is uw keuze hierin ook erg bepalend voor het uiterlijk van uw vloer. Met de afmetingen van de latjes kunt u de betreffende ruimte namelijk groter of kleiner laten lijken.

Visgraat vloeren

Werkwijze

Door al deze keuze mogelijkheden kan het soms best moeilijk zijn om voor uw situatie de juiste keuze te maken. Wij helpen u hier graag mee. In onze showroom in Heerenveen Icarus 17 lopen wij alle opties bij langs. Wij tonen de vloeren die het beste bij uw situatie en wensen passen. Zo komen we vanzelf uit bij de vloer die het beste bij uw situatie past.

Wanneer u een vloer van uw keuze gekozen heeft raden wij u aan om een staal daarvan mee naar uw bedrijf te nemen zodat u ter plekke kunt bepalen of de kleur u nog net zo erg aanspreekt als bij ons in onze showroom. Want door de omgevingskleuren en lichtval kan het er bij u weer heel anders uit zien.

Wanneer u dan definitief u keuze heeft gemaakt komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken. We bekijken dan de ondergrond, meten de luchtvochtigheid van de betreffende ruimte. Bespreken de wensen en mogelijkheden en meten de ruimte voor u op.

Leggen

Visgraat vloeren zijn geen vloeren die door de doe-het-zelver gelegd kunnen worden. Het leggen van visgraat vloeren is namelijk veel moeilijker dan het lijkt: het uitmeten komt zeer nauw. U moet rekening houden met de grootte van de te leggen ruimte, de lengte en breedte van de houten planken. De vloer dient in de woning geschuurd, gevoegd en afgewerkt te worden. Dit is werk voor de vakman van Elkwood. Onze parketteurs hebben jarenlang ervaring in het leggen van visgraat vloeren.

Bij onze legmethode worden de latjes in een visgraat patroon “koud” tegen elkaar aan gelegd en aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer of geschroefd aan de bestaande houten vloer waardoor een zware constructie ontstaat met als groot voordeel dat de vloer ontzettend “stil” is. Doordat de houten latjes geen veer-en-groef verbinding hebben kunnen ze strak gelegd worden in bijvoorbeeld deurposten of tegen een tegelvloer in een ander vertrek. Bij een prefab patroonvloer is er als randafwerking altijd een afwerklijst of muurplint nodig.

Hoe de visgraatvloer er uiteindelijk uit komt te zien is afhankelijk van de houtsoort, afwerking, behandeling, lengte en breedte. Bij Elkwood gebruiken we alleen hout van de beste kwaliteit voor een perfect resultaat. Hierdoor kan de vloer meerdere keren geschuurd worden zodat er een levensduur van wel 100 jaar behaald kan worden.

Visgraat vloer op vloerverwarming

Door de geringe opbouwhoogte van onze visgraat vloeren zijn deze prima te combineren met vloerverwarming of vloerkoeling. Door de massieve verlijming op de zandcementendeklaag, waardoor er geen luchtlaag ontstaat, en het gebruik van eiken mozaïek in plaats van spaanplaat als tussenvloer zal er weinig rendementsverlies optreden. Overigens zijn niet alle houtsoorten geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Laat u hierin vrijblijvend door ons voorlichten.

Visgraat vloeren in een appartement

Een prachtige visgraat vloer in uw appartement. Tot enkele jaren geleden was dit door geluidsoverdracht van de vloer naar de omliggende appartementen niet mogelijk. Tegenwoordig wordt bij nieuw te bouwen appartementen veelal gebruik gemaakt van een zwevende zandcementendeklaag. Hierdoor zijn er geen geluiddempende constructies meer nodig en kan uw vloer rechtstreeks worden verlijmd. Bij oudere appartementen kunnen we een speciale zwevende ondervloerconstructie maken waardoor er toch een ambachtelijke visgraatvloer gelegd kan worden zonder overlast te veroorzaken bij uw buren.

Vloerrenovatie

Ook kunnen wij oude visgraat vloeren weer als nieuw maken. Dus heeft u al een visgraat vloer maar is die toe aan een opknapbeurt? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze vakkundige parketteurs komen graag bij u langs om u visgraat vloer een nieuw leven in te blazen.

Ziet u toch af van een visgraat vloer?

Mocht u keuze uiteindelijk toch niet voor visgraat vallen dan kunnen wij u wellicht nog steeds van dienst zijn. Want ook voor hout en PVC kunt u bij ons terecht!

Contactgegevens:

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen bel of mail ons dan via 0513 22 60 15 en info@horeca-vloeren-nederland.nl

keyboard_arrow_up